Om Forfatteren

Jens Walter har sammen med sin hustru Vivi Walter rejst i Asien fra 1994. Sammenlagt har vi opholdt os ca. tre år i forskellige asiatiske lande, heraf et år i Tibet.

 

Vi kom til Tibet første gang på en længere rejse, som gik fra Beijing over Chengdu og Lhasa til Darjeeling og Calcutta. Vi blev fascineret af Tibet af flere grunde. Landet er geografisk og naturmæssigt i alle henseender fuldstændig forskelligt fra Danmark. Den tibetanske, buddhistiske kultur og religion gennemsyrer dagligdagen hos tibetanerne på en måde, som er ukendt i nutidens sekulariserede Danmark og Nordeuropa. Der findes næppe noget andet land i verden, hvor menneskene med deres kulturelle og religiøse udtryk har præget deres land så stærkt. Oplevelsen af naturen er altid samtidig en kulturoplevelse.

 

Nutidens Tibet er besat af Kina, og den tibetanske befolkning bliver undertrykt og diskrimineret på en måde, der er langt værre end det, danskerne blev udsat for under 2. verdenskrig. Tibetanerne kæmper for deres kulturs overlevelse og for deres overlevelse som folk.

 

Vi besluttede på et tidspunkt, at vi ville fortælle om andre om vores oplevelser af Tibet og om det tibetanske folks kamp for retten til at eksistere som folk. Bogen ”Seks rejser i Tibet” er et af resultaterne af denne beslutning.

 

Vi har begge en fortid i undervisningssektoren, og Jens Walter har udgivet en række bøger om faglige og pædagogiske spørgsmål.